Köpöly terápia

Mi az a köpölyözés? Mik az előnyei?

A kezeléssel lokálisan hisztamin szabadul fel

Fokozza a fehérvérsejtek képződését

Stimulálja az immunrendszert

Helyileg fokozza a vérkeringést, az anyagcserét és a kapillárisok átjárhatóságát


Javul a szövetek vérellátása és beindítja a méreganyagok tisztulását

A megfelelő pontok ismeretében köpölyözéssel az összes belső szerv elérhető, működésük támogatható, így a gyógymód alkalmazása betegségben és prevencióban egyaránt eredményes

lokális anyagcsere-serkentés

izomlazítás

ízületi problémák kezelése (gyulladt ízületek területén az izmokban keltett vérbőség segíti a gyulladásos folyamat lefolyását)

fájdalomcsillapítás

köpölyözés köpöly köpöly kezelés

A csészés köpölyözés bemutatása

A csészéket a bőrre helyezzük a kezelendő területen, majd kézi vákuumszívóval kiszívjuk a levegőt belőlük. Ez a szívóhatás megemeli a bőrt, kitágítva a hajszálereket. A vákuum hatására a test távolabbi pontjairól a köpölyözés területére áramlik a vér, akár 400%-os vérbőséget okozva.

Vérbőség esetén az adott területre sokkal több oxigén és tápanyag jut el, és a salakanyagok is erőteljesebben mosódnak ki a felerősödött vér- és nyirokáramlás hatására, ezért gyorsul fel a regenerálódás.

Ez a módszer kimondottan hatásos a véráram felpezsdítésére, fájdalom enyhítésére, izommerevség illetve izomláz kezelésére és reumatikus betegségek gyógyítására.

A felhelyezett harangok  5-15 percig maradnak a kezelt területen, egész idő alatt fenntartva a szívóhatást. Ennek piros, kerek foltok formájában marad nyoma a köpölyözés után. Az erős szívóhatás miatt véraláfutás és vérömleny is előfordulhat, ami jellemzően 3-6 nap alatt felszívódik.

Egy egészséges embernek általános megelőzés, méregtelenítés és immunrendszer erősítés céljából havonta 1-2 kezelés elegendő.

Kúraszerű alkalmazásakor a következő kezelést akkor lehet elvégezni, amikor a korábbi kezelés nyomai már elmúltak.

A csúsztatott köpölyözés bemutatása

A csúsztatott köpölyözéssel a nagyobb területeket lehet kezelni, vagy akár az egész testet is. A bekrémezett bőrre nagyobb méretű köpölycsészét helyezünk fel, majd azt az adott testrészen, az adott izom lefutásának irányával megegyezően, esetleg arra merőlegesen húzzuk, csúsztatjuk. A szilikonos köpöllyel a szívóhatás könnyen hozzáigazítható a kezelt személy fájdalomtűrő képességéhez, mert a kötőszövet érzékenysége miatt fájhat is a kezelés. A hatásmechanizmus itt is az, hogy az erős szívóhatás rendkívüli vérbőséget okoz a kezelt területen, amely elősegíti az izommerevség gyors csökkenését, és felgyorsítja a regenerálódást.

Ez a módszer kimondottan hatásos az izommerevség és letapadások gyors megszüntetésére, a véráram felpezsdítésére, fájdalomcsillapításra

A kezelések után fokozott folyadékbevitel javasolt!

köpölyözés köpöly köpöly kezelés

Mikor nem alkalmazható a köpölyözés?

Áraink

Köpölyözés árak

1 alkalom ↓

5 alkalom ↓

10 alkalom ↓

5.000 Ft

23.000 Ft

45.000 Ft